Få besökare till din hemsida

Beprövad taktik för att få webbplatstrafik till din e-handelswebbplats. Att få webbplatstrafik är ett viktigt mål för alla e-handelsföretag. Det säkerställer att potentiella kunder kan hitta dina produkter och ger dig möjlighet att konvertera dem till betalande kunder. Att generera rätt mängd kvalificerad trafik är dock en utmaning för många ägare av onlinebutiker.

För att hjälpa dig att lösa problemet har vi sammanställt en lista med beprövade, effektiva taktiker för att driva webbplatstrafik till din e-handelswebbplats. Välj en för att komma igång, men kom ihåg att en digital marknadsföringsstrategi handlar om att lägga kort- och långsiktiga taktiker i lager så att de fungerar tillsammans.

Betald annonsering kan vara ett effektivt sätt att locka riktade besökare i stor skala. Sök, sociala medier och retargeting-annonser kan alla användas för att generera webbplatstrafik, men du bör noga överväga dina mål innan du investerar i en kampanj.

Gästbloggning är ett bra sätt att nå ut med ditt innehåll till en ny publik. Kontakta bloggare med en liknande målgrupp och fråga om de vill publicera din artikel med en länk tillbaka till din webbplats.

Att integrera video i din marknadsföringsmix är ett enkelt sätt att driva högkvalitativ webbplatstrafik. En rolig, informativ video som passar in i ditt varumärkes identitet kan kommunicera värdet av dina produkter till en bred publik och samtidigt inspirera dem att vidta åtgärder. Var kreativ och experimentera med olika format, t.ex. vloggar eller livestreams, för att se vad som fungerar bäst för ditt företag.

Få trafik till din webbplats med SEO

Att få webbplatstrafik är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att få ditt företag att växa. Om sökare inte hittar din webbplats när de skriver in de nyckelord som är mest relevanta för dina produkter eller tjänster, kommer du inte att ha möjlighet att konvertera dem till betalande kunder.

Det finns många strategier som företag kan använda för att öka webbplatstrafiken. Några av de mest effektiva är att utföra sökordsforskning, optimera sidor och skapa nytt innehåll. Dessa taktiker kallas sökmotoroptimering (SEO).

Du kan också använda sociala medier för att marknadsföra din webbplats. Genom att uppmuntra dina följare att dela ditt innehåll kan du få in nya besökare. Dessutom kan du använda Google Search Console för att övervaka din organiska sökprestanda.

On-page SEO avser de saker du gör på din webbplats för att hjälpa den att rankas högre i SERP och dra in mer trafik. Det inkluderar att införliva de nyckelord som är mest relevanta för din produkt eller tjänst i dina sidtitlar, h1- eller header-taggar, metabeskrivningar och alt-text för bilder. Du bör också följa bästa praxis för URL-struktur och markup.

Off-page SEO inkluderar att få länkar från andra webbplatser som leder till din. Detta kallas ofta för länkbyggande. Att få högkvalitativa bakåtlänkar från auktoritativa webbplatser är viktigare än kvantitet, eftersom det hjälper dig att uppnå de höga SERP-rankningar som ger fler klick och mer trafik.

Andra sätt att öka webbplatstrafiken är att använda betalda annonser på sökmotorer eller sociala medier, utnyttja remarketing och displayannonsering samt skapa innehåll som svarar på vanliga frågor. Genom att implementera dessa beprövade strategier kan du driva mer organisk trafik till din webbplats och få ditt företag att växa.

Få besökare till din hemsida

När människor besöker din webbplats vill de få kontakt med dig. Detta kan ske på flera sätt. Ett sätt är att dela med sig av vad de hittar på sociala medier. Ett annat sätt är att kommentera ditt innehåll. Nyckeln är att bygga en gemenskap som är säker och respektfull, men som också tillåter dina besökare att uttrycka sig. Det kan göras genom att implementera ett robust kommentarsystem eller skapa ett dedikerat forum.