Så här lägger du till en blogg i WordPress

WordPress är en webbplattform med öppen källkod som driver över en tredjedel av internet. Den ger användarna möjlighet att helt anpassa sin webbplats och skapa innehåll utan att behöva förlita sig på utvecklare eller designers. Med ett komplett utbud av teman, widgets och plugins tillgängliga är möjligheterna oändliga när det gäller att bygga en webbplats som stämmer överens med ditt varumärke eller din personliga stil.

Beroende på målen med din webbplats kanske du vill inkludera ytterligare sidor som en blogg eller portföljsida. Ju mer innehåll du lägger till på din webbplats, desto mer sannolikt är det att människor vidtar den önskade åtgärden på din webbplats. Du skapar en ny sida genom att hålla muspekaren över Sidor i adminpanelen. Då visas en lista med alternativ.

Blogginlägg är ett bra sätt att dela din kunskap med världen och driva trafik till din webbplats. Men det är viktigt att välja ämnen som din publik kommer att tycka är intressanta och användbara. Om du inte gör det kommer din blogg att vara ett statiskt utrymme där ingen kommer att interagera med eller läsa ditt innehåll.

Det är enkelt att lägga till en blogg på din WordPress-webbplats. Du behöver bara se till att ditt WordPress-tema stöder bloggar. När du har gjort detta kan du gå till fliken Inlägg och följa samma process som när du skapar en sida. När du är klar kan du välja en kategori för att separera och organisera dina inlägg för dina läsares bekvämlighet och tydlighet.

Användning av WordPress-plugins

Likt operativsystemet på din dator tillhandahåller wordpress en kärnuppsättning funktioner men för det mesta vill användarna ha mer specialiserad funktionalitet som är specifik för deras webbplatser. Det är här plugins kommer in i bilden. I grund och botten är de små bitar av kod som utför vissa funktioner och lägger till extrafunktioner på din webbplats.

Beroende på dina behov kan du installera plugins för att förbättra säkerheten, öka SEO och påskynda din webbplats, skapa onlinebutiker, erbjuda e-post opt-ins eller till och med för att möjliggöra integrationer av sociala medier. Det finns tusentals kostnadsfria wordpress-plugins och betalplugins som erbjuder premiumfunktioner.

Redirection är till exempel ett bra plugin som gör att du kan skapa omdirigeringar utan att röra koden. Det levereras också med fullständig dokumentation och utvecklaren erbjuder support via ett communityforum. Ett annat populärt plugin är WPCode Insight, som infogar kod i dina WordPress-sidor för saker som Google och Facebook-spårning.

Det finns dock några varningar för att använda plugins. Om du lägger till för många kan de sakta ner din webbplats eftersom de kräver att ytterligare CSS- och JavaScript-filer laddas på varje sida. Vissa plugins har också en tendens att hamna i konflikt med varandra eller med webbplatsens tema. Om du har problem med ett plugin kan du kontrollera fliken Support på pluginets WordPress-sida eller söka efter det i WordPress Plugin Directory för att se om andra har stött på ett liknande problem och hur de löste det. Helst bör du bara använda de plugins som är nödvändiga för webbplatsens funktionalitet.

Använda WordPress för att bygga din egen webbplats

  • WordPress används av mer än en tredjedel av webben och kan användas för att skapa allt från enkla webbplatser till komplexa programvarusystem.
  • Det är enkelt att använda och är mycket utbyggbart, med utvecklare som skapar plugins som kan göra WordPress till allt från e-handelsverktyg till sociala nätverk.

WordPress Hosting – Vilka WordPress-värdleverantörer är rätt för dig?

Det finns ett antal webbhotell som tillgodoser WordPress-användare. Dessa värdar kommer att skapa en servermiljö som är speciellt utformad för att fungera med WordPress, tänk på det som en skräddarsydd kostym. Denna typ av hosting kommer att ge dig en mycket bättre upplevelse när det gäller hastighet och laddningstid.

Ofta inkluderar dessa planer också en gratis registrering av domännamn. De kan också erbjuda en installation av WordPress med ett klick. Detta gör att du kan hoppa över den manuella installationsprocessen och få din webbplats igång snabbare. Dessa planer kommer vanligtvis att ha inbyggd cachningsprogramvara som kan hjälpa till att öka webbplatsens hastighet. De kommer också att tillhandahålla en optimerad WordPress-specifik servermiljö som är konfigurerad för hastighet och kompatibilitet.

En del av dessa företag kommer till och med att gå ett steg längre och hantera din WordPress-installation åt dig. De kommer att hålla programvaran uppdaterad, hantera säkerhetskopior och utföra regelbundet underhåll. De kommer också att övervaka prestandan på din webbplats och vara redo att hjälpa till om något går fel. Detta kan vara en stor lättnad, särskilt om du är ny på att hantera din egen WordPress-webbplats.

A2 Hosting är ett annat webbhotell som tillhandahåller WordPress-specifika funktioner i sina abonnemang. De använder SSD-lagring för att få webbplatser att ladda snabbt och de erbjuder ett gratis domännamn, SSL-certifikat och ett obegränsat antal besökare per månad med sin lägsta nivåplan. Deras kundsupport är tillgänglig dygnet runt via telefon och chatt. De har också ett kunskapscenter fullt av artiklar och handledning. A2: s inträdespris är högre än andra leverantörer men deras förnyelsepriser är lägre än vissa.

Välja de bästa WordPress-mallarna

Ett WordPress-tema är en uppsättning filer som styr hur din webbplats ser ut och beter sig. Det definierar vilka färger din webbplats använder, vilka typer av layouter den har och vilken text som kommer att visas på varje sida. Det är det som gör en WordPress-webbplats unik och ger den en personlighet som skiljer den från andra webbplatser.

Att välja rätt tema är nyckeln till framgång. Det finns gratisteman, som är enkla att installera men begränsade i funktionalitet, och premiumteman som erbjuder avancerade funktioner, unika anpassningsalternativ och prioriterad support. Innan du väljer ett tema bör du göra en lista över de saker du vill att din webbplats ska göra. Välj sedan ett tema som uppfyller dessa behov och som ligger inom din budget.

Den här wordpress-mallen är responsiv

Responsiv webbdesign gör webbplatsens innehåll flexibelt och lätt att läsa på alla skärmstorlekar. Det är viktigt att ha en responsiv webbplats, särskilt i dag när de flesta användare kommer åt webbplatser på mobila enheter.

Den här wordpress-mallen är WooCommerce-förberedd

Genom att lägga till en webbutik på din WordPress-webbplats kan du sälja produkter eller tjänster direkt från din webbplats. Detta gör att du kan nå en bredare publik och öka intäkterna. Villagio-temat är helt WooCommerce-kompatibelt och innehåller en mängd olika layouter och stilar att välja mellan.

Den här wordpress-mallen är SEO-optimerad

När du väljer ett tema, se till att det erbjuder inbyggd SEO-optimering för att hjälpa din webbplats att rankas högre i sökresultaten. Villagio-temat gör detta genom att inkludera ett antal funktioner som är viktiga för sökmotorer, till exempel en ren URL-struktur och titeltaggar.

Bli en WordPress-utvecklare

En wordpress-utvecklare är en mjukvaruprogrammerare som är skicklig på att skapa, hantera och utöka webbplatser med hjälp av open source wordpress content management system (CMS). En wordpress-utvecklare kan också skapa plugins, teman eller anpassa kärnfunktionerna i CMS för att uppfylla kundens specifikationer.

Även om det är möjligt att bygga en webbplats med WordPress utan kodningskunskaper, har wordpress-utvecklare vanligtvis ett starkt grepp om plattformens kodbas. Programmerare som vill bli wordpress-utvecklare bör fokusera på att lära sig PHP, eftersom systemet använder detta programmeringsspråk i stor utsträckning. De bör också bekanta sig med HTML, CSS och JavaScript, eftersom dessa är viktiga för att bygga webbsidor.

Att utveckla en portfölj med färdiga wordpress-projekt kan hjälpa utvecklare att få kunder. Denna portfölj bör innehålla bevis på utvecklarens bästa tekniska färdigheter, deras förståelse för den allmänna plattformen och deras expertis inom ett specifikt område, till exempel temautveckling eller skapande av plugin. En wordpress-utvecklare bör också kunna kommunicera effektivt med kunder, ge tydliga offerter och väntetider samt arbeta bra i team.

Freelancing som wordpress-utvecklare kan vara ett lukrativt alternativ, men det kommer med sina egna utmaningar. ”Du arbetar många timmar och det finns en press att leverera”, säger Bearne. Vissa utvecklare väljer också att gå med i distribuerade byråer, som kan erbjuda en bättre balans mellan arbete och fritid men kräver en hög nivå av förtroende. Bearne föreslår att man hittar ett team som har en bra blandning av talang och erfarenhet och är beredd att investera i det.