Så här blir du webbutvecklare

Om du har en passion för teknik och vill bygga en karriär kring det, kan webbutveckling vara det perfekta valet. Denna bransch växer snabbt och erbjuder en unik blandning av tekniskt och kreativt arbete. Det är dock viktigt att ha rätt kvalifikationer för denna karriärväg för att säkerställa framgång.

Det första steget för att bli webbutvecklare är att förstå processen för att bygga en webbplats och de typer av programmeringsspråk som används. Det finns två huvudtyper av webbutveckling: back-end och front-end. Back-end webbutveckling är tekniskt tung och fokuserar på allt som användarna inte ser på framsidan av en webbplats, till exempel hur data lagras och hur effektivt en webbplats körs. Denna typ av utveckling kräver en djup förståelse för datorprogram som PHP, Python och Java.

Webbdesign, å andra sidan, fokuserar på hur en webbplats ser ut. Det handlar om allt från hur en webbplats är uppbyggd till dess färgschema och typsnitt. Det inkluderar också kodning för att göra en webbplats mer interaktiv, till exempel genom att lägga till ett popup-fönster eller en funktion som gör att en användare kan mata in sin egen text eller bilder på en webbplats. Webbdesigners kan också använda en mängd olika kodningsprogram, inklusive HyperText Markup Language (HTML), Cascading Style Sheets (CSS) och JavaScript.

En del professionella webbutvecklare väljer också att ta en kandidat- eller magisterexamen inom sitt intresseområde. Detta kan ge dem en konkurrensfördel på arbetsmarknaden och öppna upp möjligheter att gå vidare till chefspositioner, samt ge tillgång till andra utbildningsresurser. Många postgymnasiala skolor erbjuder fortbildningskurser online som kan hjälpa yrkesverksamma att hålla sig uppdaterade om den senaste utvecklingen och tekniken inom sin bransch.

Hur fungerar utveckling av webbapplikationer

En webbapplikation är ett onlineprogram som fungerar via en webbläsare för att lagra och manipulera data. Webbapplikationer är populära bland både företag och privatpersoner eftersom de är enkla att använda och erbjuder ett antal fördelar. Till exempel kan webbapplikationer hjälpa till att effektivisera affärsverksamheten, låta kunderna utföra uppgifter snabbt och effektivt och göra det lättare att samarbeta med andra. Vi har skapat webbapplikationer för logistikföretag, nystartade vårdföretag, e-handelsbutiker och mycket mer. När det gäller att välja en webbapplikation är det viktigt att förstå hur utvecklingsprocessen fungerar så att du kan välja det bästa teamet för ditt projekt.

Det första steget i utvecklingen av en webbapplikation är att skapa en vision för din produkt. Detta kan göras genom att skriva en grov skiss över hur du vill att appen ska fungera och vilka funktioner som är viktiga. Det är också bra att bestämma vilka backend- och frontend-tekniker som behövs för din produkt.

När du har en klar uppfattning om din vision är det dags att börja skapa trådramar och prototyper. Det är här du börjar skapa den faktiska layouten för din produkt, och det är viktigt att komma ihåg hur användargränssnitt (UI) och användarupplevelse (UX) kommer att påverka din design i detta skede.

Sedan, när du har slutfört designen av din webbapp, är det dags att börja koda! Det finns ett antal front-end-ramverk som kan användas för att bygga din webbapp, och dessa är ofta användbara eftersom de gör att du kan komma igång snabbare genom att tillhandahålla en grundläggande struktur för din kod.

Fördelarna med PHP-webbutveckling

PHP är ett skriptspråk för serversidan som fungerar hand i hand med HTML för att göra en webbplats dynamisk och interaktiv. Detta gör att webbapplikationen kan svara på användarens inmatning och information, samtidigt som den också ansluter till databaser och andra system. Det är en nyckelkomponent i Content Management System (CMS) och kan användas för att skapa e-handelswebbplatser, sociala medieplattformar och community-portaler.

Som ett av de mest populära programmeringsspråken är php webbutveckling ett idealiskt val för företag som vill bygga en robust digital upplevelse som stärker varumärkets kundrelation och vässar konkurrensfördelen. PHP har bidragit till tillväxten av CMS-konceptet och är ett grundläggande element i skapandet av online-databasapplikationer, sociala medieplattformar, e-handelswebbplatser och mycket mer.

Den förlåtande syntaxen och de rikliga resurser som finns tillgängliga för php-webbutveckling har gjort det till en stapelvara för Back-End Engineers och Full-Stack Engineers. Det är också lätt att integrera med ett brett utbud av andra programmeringsspråk och ramverk, inklusive HTML, CSS, JavaScript och AJAX.

En annan viktig fördel med php är att det kan köras på flera operativsystem, inklusive Windows, Linux och Mac OS. Det integreras sömlöst med ett brett utbud av webbservrar och kan anslutas säkert till alla typer av databaser, vilket gör det till ett idealiskt alternativ för organisationer som kräver flexibilitet. Dessutom har php funnits i mer än 28 år, vilket innebär att det har testats i många olika miljöer och har anpassats för att möta behoven hos förändrade affärskrav över tiden.

Grunderna för utveckling av webbappar

Webbappsutveckling är processen att omvandla idéer till intelligenta, användarvänliga lösningar. Det involverar ett antal faktorer, inklusive affärsmål, produktvision, målanvändare och mer. Webbapplikationer är utmärkta för företag som vill öka engagemanget, förbättra kundservicen och öka intäkterna. De erbjuder fördelar som inga nedladdningskrav, kostnadseffektivitet och enkel utveckling, och de blir alltmer populära bland både konsumenter och företag.

Det första steget i utvecklingsprocessen för webbapplikationer är att definiera ditt mål. Detta kommer att avgöra funktionerna i din app och hjälpa dig att välja rätt teknikstack. Därefter behöver du kartlägga ditt arbetsflöde och skapa wireframes och prototyper. En wireframe är en förenklad, strukturerad och datorgenererad skiss av din app, och en prototyp är en mer avancerad version med viss interaktivitet. Det är viktigt att hålla dessa dokument ordnade och detaljerade så att prototypfasen löper smidigt.

Prototyper är ett bra sätt att testa din idé och samla in feedback innan du börjar med den faktiska kodningen. De gör det också lättare att förklara din app när du söker produktvalidering. Du kan använda ett verktyg med låg eller ingen kod som Softr för att skapa dina prototyper, och sedan kan du validera dem genom att presentera din app för potentiella kunder.

När du har hittat och validerat din lösning är det dags att börja bygga! Du behöver en databas för att lagra dina data, och verktyg som Airtable och Google Sheets är ett bra ställe att börja på.

WordPress-utveckling

  • En professionell wordpress-utvecklare kan skapa och förbättra plattformens infrastruktur, samt skapa nya produkter, såsom teman och plugins.
  • De bör också veta hur man optimerar kod och databasfrågor för att öka prestandan.

Så här installerar du WordPress-plugins

Om du behöver mer funktionalitet för din WordPress-webbplats, är plugins ett enkelt och prisvärt sätt att utöka kärnfunktionerna. Oavsett om du behöver lägga till formulär, övervaka trafik eller hålla reda på brutna länkar, finns det sannolikt ett befintligt plugin som kan göra jobbet åt dig.

För att installera ett plugin loggar du in på din instrumentpanel och klickar på fliken ”Plugins”. Här ser du en lista över alla dina installerade plugins med möjlighet att aktivera, inaktivera, ta bort och visa inställningarna för var och en. Om du klickar på plugin-namnet visas mer information, inklusive betyg, recension och versionsnummer. Du kan också läsa mer om utvecklaren och deras supportalternativ.

Om ett plugin inte finns tillgängligt i det officiella WordPress-arkivet kan du fortfarande installera det manuellt. Detta kräver lite mer kunskap om WordPress och hur man använder FTP-programvara. Du kommer att behöva känna till krokar, som i huvudsak är triggers för plugin-åtgärder. Det finns många exempel på krokar online, men en bra resurs är Plugin Developer Handbook.

Ett populärt plugin är till exempel Akismet Anti-Spam, som hjälper till att förhindra spam genom att automatiskt kontrollera kommentarer och kontaktformulär mot en databas med kända spammare. Det uppskattas att mer än 82 miljoner webbplatser använder detta kostnadsfria verktyg för att skydda sina besökare från skadligt innehåll. Ett annat populärt plugin är Elementor, en visuell dra-och-släpp-sidbyggare som gör det enkelt att skapa professionella sidor med avancerade funktioner som mobilredigering.